Carlobolaget (kopia)

Carlobolaget AB - Väskor sedan 1921

Carlobolaget

Om Carlobolaget

Carlobolaget är företaget som sedan 1921 hjälper människor att hålla ihop jobb, resor och vardagsliv med väskor, plånböcker, mobilfodral och andra praktiska produkter. Vi älskar skinn. Vi tror på god design. Vi tycker att varumärken ska bäras med stil och att branding lyfter med snygga profilprodukter.

Rotat i Småland

Företaget har ca 10 anställda vid vårt huvudkontor och lager i småländska Anderstorp, där tillverkningen av plånböcker och väskor i skinn en gång startade. Våra ägare heter Jonas Rudmo, Henric Dolfén samt Fredrik Svensson och de är alla verksamma i det dagliga arbetet här.

Försäljningskanaler

En stor del av Carlobolagets produkter säljs via detaljister och butikskedjor som väljer att använda vår långa erfarenhet som leverantör av ansvarsfullt tillverkade produkter av äkta skinn. Branding är vår andra försäljningskanal, en tjänst för profilprodukter. Vi har stor kunskap om tryck, prägling och andra typer av profilering på produkter i olika material.

Etik och ansvar

Carlobolaget är medlem i Sedex, en global plattform för att dela information om hållbar produktion i flera leverantörsled. Vi jobbar med social accountability-certifering enligt standarden SA8000, som baseras på FNs barnkonvention samt konventionen för mänskliga rättigheter.

Vi värnar om miljön

Vi tycker att miljön är en av de viktigaste aspekterna för oss. Vi ska alla leva och ha det bra även i framtiden, därför jobbar vi hela tiden med att utveckla vårt sortiment med miljövänliga material. Frakt och transport jobbar vi gemensamt med miljövänligare mål.